Kladenští orli zatím volejbalovou extraligou prolétávají bez ztráty bodu. Členem „neporazitelného“ týmu je také blokař Lukáš Kyjanica. Dnes bude i on v Kladenské sportovní hale, kde se odehraje utkání mezi Kladnem a Brnem (18.00 hod.).

Zatím jste do zápasů výrazně nezasáhl a spíše je pozorujete z prostoru náhradníků. Jak moc dokážete být trpělivý?
V první řadě si uvědomuji, že volejbal je týmový sport. Jsme jeden tým, jeden člověk. Kluci hrají super a já jsem připravený jim krýt záda. Vyhrává se a všichni jsme spokojení (usmívá se).

V minulé sezoně se orlům podle představ fanoušků sezona vůbec nevydařila. Je tak veliký rozdíl mezi současným a loňským týmem?
Rozhodující osobností je kapitán týmu Adam Zajíček. Takový hráč nám v minulé sezoně chyběl. Rozdíl je i v tom, že jak na palubovce, tak mimo ni, působíme jako celek.

Co jde tomuto týmu nejlépe?
Naše největší síla je v pestré hře, kterou předvádí náš nahrávač. V nemenší míře je to také obrana. Svou sílu jsme ukázali hlavně v zápasech s favority extraligy Českými Budějovicemi a Karlovarskem. Za čtyři sezony, co jsem v Kladně, je to moje první vítězství v Karlových Varech (usmívá se).

Nyní vás čeká Brno. Jde o těžkého soupeře?
Brno má velmi dobrý tým. Nemůžeme je podcenit. Věřím, že opět uspějeme za tři body.

Jan Murárik