Kladenští orli vs. Brno 3:1 (25:20, 21:25, 25:18, 25:23). Kladno je bez ztráty bodu v tabulce třetí. Před ním jsou České Budějovice a Praha, které sehrály více utkání.

Ta tam byla dnes lehkost orlů. Hra v jejich podání byla těžkopádná unavená. Poměrně snadná výhra prvního setu je navíc uspala. Brno v druhé sadě naznačilo, že má na to, uhrát překvapení. Set a půl to s domácím celkem vypadalo všelijak. Každopádně, i když hosté i ve třetí sadě dlouho vedli, nepůsobili suverénním dojmem. V té době zavelel k obratu kapitán Kladna Zajíček a tým ho poslechl.
„Zpočátku jsme hráli fantasticky a je jenom škoda, že jsme klesli do šedi. Tím se zápas vyrovnal. Jsme schopni hrát lepší volejbal, ale zřejmě se v mužstvu kumuluje únava. Každopádně jsme vděční za stále plný počet bodů,“ komentoval vývoj duelu Milan Fortuník, prezident klubu.
„Brno zahrálo, na co v současné chvíli má a udělalo víc chyb než Kladno. Z domácího týmu se mi líbilo libero a Zajíček. Na smeči hledali sestavu,“ doplnil komentář Martin Kop, bývalý volejbalový reprezentant a extrenér Karlovarska.
V sobotu hrají orli na hřišti týmu Beskyd (17.00 hod.).

Soupiska orlů: Graham, Zajíček, Seppänen, Platačs, Neves, Goncalves, libero Fernandez (Imamura, Hýský, Gottesman, Kyjanica, Šálek, Čeketa, Donát).
Diváků: 480.

Jan Murárik