Jako kapitán vede své orly od vítězství k vítězství. Dnes se kladenský volejbalový tým střetne v evropském poháru s bosenským Radnikem. A opět s pomyslnou kapitánskou páskou u toho bude reprezentační blokař Adam Zajíček.

V sobotu jste nevídaným skóre převálcovali Zlín. Pamatujete v kladenském dresu takovou jízdu?
Pamatuji svoji první sezonu v Kladně, ve které jsme prohráli první zápas a pak jsme jeli bez výrazného zaváhání až do finále play off. Ale takhle drtivě jsme asi tehdy žádného soupeře neporazili. Navíc teď jsme zatím i bez té jedné prohry (usmívá se).

Zápasy orlů sleduje v domácím prostředí vždy poměrně vysoká návštěva. Překvapuje vás, kolik lidí chodí v Kladně na volejbal?
Vůbec mne to nepřekvapuje. Co si pamatuji, tak ke kladenskému volejbalu vysoké návštěvy patří. Tím je známé. Když jsem do Kladenské sportovní haly přijel jako soupeř, vždycky jsem obdivoval atmosféru, kterou dokázali kladenští fandové vytvořit. Mám radost z toho, že si lidé v Kladně volejbal oblíbili. Ostatně v sobotu se po zápase v dražbě dresů díky našim fanouškům vybrala vysoká částka, takže pět musím s potěšením konstatovat, že Kladno nezklamalo (usmívá se).

Dvě kola před zápasem se Zlínem jste nehráli úplně v optimální pohodě. Je to pryč?
Doufám, že je. Před námi jsou těžcí soupeři a sezona začne být těžší a těžší. Soupeři nás budou mít lépe přečtené. Musíme dál tvrdě trénovat. Někdy se nám tohle nedaří... Když nebudou v tréninku všichni makat na sto procent, časem se to na naší hře zákonitě projeví. Byla by škoda kvůli tomu přijít o dobrou pozici v extraligové tabulce do play off.

Je také na vás, abyste v takovém případě zvýšil hlas...
To samozřejmě můžu, ale je na každém hráči, aby svým přístupem zvýšil úroveň hry našeho týmu. Jeden by měl tlačit na druhého a ne abych já sám tlačil na zbylých dvanáct či třináct hráčů.

Jaký vás dnes v evropském poháru čeká soupeř?
Z téhle části Evropy moc přehled o kvalitě volejbalu nemám. I když jsme se na soupeře připravovali pečlivě, tak z mého pohledu přijede velká neznámá. Každopádně v evropském poháru chceme uspět.

Jan Murárik