Kladenští orli se dnes (18.00 hod.) střetnou v odvetě evropského poháru v Brčku s týmem Radnik Bijeljina. První utkání v Kladně skončilo výhrou orlů 3:0. K postupu jim stačí uhrát dva sety. Zajímal nás názor prezidenta kladenského klubu Milana Fortuníka, který zůstal doma, na úroveň soupeře z Bosny a Hercegoviny i na dlouhé cestování týmu autobusem.

V Kladně jste zvítězili hladce ve velmi krátkém čase. Půjde to podle vás hladce i v Bosně?
To si nemyslím. Radnik určitě zahraje doma líp než v Kladně. U nás jim utkání hrubě nevyšlo. Nemyslím si, že jsou tak špatní, jak u nás ukázali. Pořád ale stojím za tím, že máme na to, minimálně ty dva potřebné sety vyválčit! Problémy nám může dělat jiná hala, temperamentní publikum i dlouhá cesta autobusem.

Byla hodně náročná?
Byla. Po problémech na hranicích namísto ráno na hotel tým dorazil po poledni. Ale naštěstí jsou všichni v pohodě.

Postup vás v dalším kole zavede do Francie. To už bude jiná liga...
O postup se tam mezi sebou perou dva francouzské týmy, které patří ke špičce tamní soutěže. Určitě náš zápas s některým z nich bude zajímavý pro kladenské fanoušky a pro naše hráče by to byla skvělá konfrontace. První zápas by se hrál u nás v úterý dvanáctého prosince, odveta další úterý ve Francii.

Orli přicestují do Kladna z Bosny ve čtvrtek po ránu. V sobotu je doma čeká přímý souboj o první místo extraligové tabulky s Prahou. Hraje velkou roli, že dva dny předtím cestovali přes noc z takové dálavy?
Rozhodně ano. Únava se může určitě projevit.

Budete zápas s Radnikem sledovat v přímém přenosu?
Vypadá to, že přímý přenos z Bosny nebude. Kdybychom zjistili, kde se dá utkání sledovat, dáme to vědět na klubových sociálních sítích.

Jan Murárik