Dosud neporažení Kladenští orli změří doma (18.00 hod.) extraligové síly s pražskými Lvy.

Šlágr 9. kola slibuje nejlepší volejbal, jaký je v současné době možné v Česku vidět. Kladno vede extraligovou tabulku o dva body před svým dnešním soupeřem. Oba týmy absolvovaly v polovině týdne evropské pohárové zápasy. Lvi si užili domácí premiéru v Lize mistrů (prohráli s Civotanovou 0:3), orli vyhráli v evropském poháru na hřišti bosenského Radniku 3:1. „Jsem zklamaný, měli jsme na to uhrát minimálně jeden set,“ uvedl exkladenské libero lvů Milan Moník.
Lvi dosud v extralize klopýtli v Liberci 2:3 a doma s Příbramí 2:3. Ve zbylých zápasech ztratili pouze jeden set... Kladno nechalo svým protivníkům rovněž sedm setů, ale vybojovalo o dva více než Praha. Orli nechali po bodu na Odoleně Vodě a v Beskydech.
V individuálních statistikách celé extraligy mají lvi v absolutní špičce obě libera, Tláskala s Moníkem, mezi smečaři Čecha, „účkům“ vévodí Schouten, do nejlepší pětky pořadí se vešli oba blokaři, Crer a Mc Carthy, v elitě je i nahrávač Thiel. Kladno se může pochlubit hvězdným účkařem Platačsem, vynikajícím nahrávačem Nevesem či králem všech extraligových blokařů Zajíčkem. Všechna tahle jména slibují volejbalovou lahůdku. Pokud se na ni do Kladenské sportovní haly chystáte, nezapomeňte přinést s sebou vánočně zabalenou tvrdou krabici třeba od bot a v ní vhodný dárek pod stromeček pro děti, které jsou z různých životních důvodů o takový zážitek v soukromí ochuzené... 

Jan Murárik