Kladenští volejbalisté si poprvé v sezoně zahráli zkrácený pátý set a nezvládli ho. Přesto si za porážku 2:3 (25:20, 22:25, 16:25, 25:21 - 13:15) v Karlových Varech odvážejí cenný bod.

V prvním setu dominoval na hřišti kladenský útok a Kladno předvádělo špičkový výkon. Druhé a třetí dějství opanovali domácí především díky výbornému servisu. "Potěšilo mě, že jsme zápas nezabalili. Hráči zpřesnili hru, více se koncentrovali a zaslouženě dostali zápas do pátého setu," informoval trenér Milan Fortuník. Zkrácenou sadu hosté skvěle rozehráli, ovšem takticky postupně propadali, až do konečné porážky. "To mě na druhou stranu velmi štvalo. Rozhodující míče jsme neřešili jak bylo potřeba. Pokud se nevrátíme k důslednému plnění taktických pokynů z přípravy, nemůžeme nad silnými soupeři vyhrávat. V opačném případě, v době, kdy jsme ve Varech pokyny plnili na sto procent, neměl soupeř moc šancí na úspěch," doplnil kladenský kouč.

Karlovarsko na druhém místě stáhlo náskok Kladna o jeden bod a celkově ztrácí na lídra tabulky body tři. Kladno v dalším kole hostí Ostravu (čtvrtek, 18.00 h.). 

Sestava Kladna: Křesťan, Hietanen, van Haarlem, Zajíček, Trojan, Hýský, Sparidans - Lenc, Syrůček, Dillien.

Jan Murárik

tabulevary