Kladenští volejbalisté si lepší generálku na play off nemohli přát. V rámci turnaje Českého poháru v Brně porazili silný Jihostroj České Budějovice 3:0 (25:19, 25:19, 25:18).

Kladno jednoho z favoritů na titul přehrálo potřetí v sezoně. A opět hladce, i když bez chyb se ani lídr extraligové tabulky neobešel. "Zaskřípala nám přihrávka, soupeř se přes ní snažil dostat do tlaku," viděl jediný problém na hře svého týmu kouč Milan Fortuník. Ovšem štěstí přeje připravenému a tím kladenské mužstvo současnosti vyniká nad ostatními. "Jako vždy jsme se na soupeře velmi pečlivě chystali. Rozebrali jsme jeho hru do nejmenších detailů, a když se naši hráči drželi připravené taktiky, Jihostroj neměl šanci vyhrát. Už před turnajem jsem věřil, že se minimálně do semifinále dostaneme. Bych byl zklamaný, kdybychom dovolili soupeři v zápase zvrat a on nás porazil," uvedl. 

V neděli sehraje Kladno semifinálový duel s domácím Brnem (16.00 h.). Brňané hrají zápasy v hale s prosklenou stěnou, na kterou jsou zvyklí. Soupeřům ale při denních zápasech může dělat problémy. "S Budějovicemi jsme hráli večer, ale sám jsem zvědavý, jak se s tou stěnou vypořádáme. Snad nám až tolik vadit nebude. Brno je totiž hratelné," dodal trenér Kladna.

Sestava Kladna: Křesťan, Trojan, van Haarlem, Hýský, Zajíček, Hietanen, libero Sparidans - Lenc, Syrůček, Dillien.

Jan Murárik