Kladenští volejbalisté se velmi hladce probojovali do finále Českého poháru. Po sobotní výhře nad Českými Budějovicemi 3:0 dnes odpoledne přehráli Brno rovněž 3:0 (25:19, 25:23, 25:18). Finálový soupeř vzejde dnes večer z dvojice Karlovarsko – Liberec.

V prvním setu více než atraktivní volejbal předváděli kladenští hráči kroucení hlav směrem k rozhodčím. Na druhé straně hřiště dostávali domácí hráči pokyny k důraznému útoku. Přesto Kladno hře vládlo. 

Kompaktní výkon si hosté přenesli i do druhé sady. Vítězný závěr obstarali „střeďáci“ Zajíček s Trojanem a setbol proměnil z pravého kůlu Hietanen. Pro zajímavost - Kladno mělo v prvním setu čtyři úspěšné bloky, v druhém jeden a zkazilo více servisů než Brno. 

Slušně zaplněná hala se s domácím mužstvem ve třetím setu loučila. Brňané sérií nevynucených chyb Kladnu cestu do finále usnadnili, Kladenští k tomu navíc výtečně servírovali. Poslední balon utkání položil Hietanen.

„Jsem samozřejmě moc spokojený, i když podle mých představ se zápas rozhodně nevyvíjel. Nám ve druhém setu zcela odešlo podání, ale překvapivě jsme ho vyhráli. Třetím setem jsme domácí definitivně zlomili,“ uvedl po utkání kladenský kouč Milan Fortuník. 

Zítřejší finálový duel přenáší kamery ČT Sport (20.25 h.).

Sestava Kladna: Křesťan, Trojan, Hietanen, van Haarlem, Zajíček, Hýský, libero Sparidans – Syrůček, Lenc, Dillien.

Jan Murárik