Kladenští volejbalisté v prvním semifinálovém utkání play off jasně přehráli obhájce titulu z Liberce 3:1 (16:25, 25:19, 25:23, 25:19). 

Když zapomeneme na první set, pak kladenští volejbalisté na domácí palubovce dominovali. Liberecké vymazali v závěrečných setech především skvělým servisem. Potlesk za podání a několik sérií od diváků sklízeli van Haarlem, Dillien, ale výtečně podával i Lenc, který si z lavičky odskakoval na hřiště v pravý čas. V pátek čeká oba týmy druhé utkání a opět začnou hrát v šest hodin večer.

"Přehráli jsme je eufórií a trpělivostí. V prvním setu jsme nadělali spoustu nevynucených chyb. Ten jsme soupeři darovali. Pak se to rozjelo a začali jsme hrát, co umíme, a co potřebujeme. My zatlačili servisem, jim odešel příjem. Ale nejlepší servis si necháváme až na finále," smál se kapitán Kladna Adam Zajíček.

"Zpočátku jsme byli opatrní, respekt ani strach to ale nebyl. Potom jsme další vývoj zápasu určovali my. Důležité bylo, že nám šel servis. Hráči od druhého setu plnili taktiku a opět se přesvědčili, že to vede k výhře," konstatoval kladenský kouč Milan Fortuník.

"Jakmile měl Liberec problém na příjmu, my jsme poté získávali body taktickou hrou. Ale třeba v prvním setu tohle fungovalo opačně. Druhý zápas bude o tom, kdo bude mít větší víru ve vítězství," dodal van Haarlem.

Sestava Kladna: Křesťan, Trojan, Hýský, Hietanen, van Haarlem, Zajíček, libero Sparidans (Dillien, Lenc, Syrůček).

Jan Murárik

 

kladlbvolejbal

Volejbal v Kladně má své věrné fanoušky. Opět bylo plno...