Tak ještě jedno vítězství a můžeme se těšit na finále. Kladenští volejbalisté v pátém semifinálovém duelu přehráli Liberec jasně 3:0 (26:24, 25:16, 25:18).

Obhájce titulu podlehl Kladnu ve všech směrech. V bojovnosti, koncentraci, servisech, blocích. Dukla v závěru prvního setu vedla o pět míčů, stačilo jí proměnit dva pokusy a měla ho "doma". Kladno však v tu chvíli ukázalo, proč je v Česku nejlepší. Parta kolem Zajíčka se semkla a šňůrou servisů i tvrdým útokem soupeře srazila k zemi. "Obrátili jsme to na svou stranu trpělivou hrou a zbytečně jsme nehazardovali na servisu," upozornil asistent trenéra Petr Klár na sílu Kladenských.

Otřesená Dukla se ve druhé sadě téměř nezmohla na odpor. Až trojité bloky a minimum chyb Kladenských na podání držely Liberec na kolenou. Z nich severočeský tým nepovstal ani v poslední sadě. "Dneska vyhrál ten, kdo chtěl víc bojovat i za nepříznivého stavu. Viz první set. Ten nás do dalších sad nakopl," uvedl Filip Křesťan. "Ano, souhlasím, první set rozhodl o všem. Přálo nám i štěstí. Máme mečbol a rozhodně se z toho nerozklepeme. Pokud budeme hrát takhle, nemáme se čeho bát. Ale každý zápas začíná od nuly a oni se mohou dobře vyspat..." dodává kapitán Adam Zajíček.

Šestý zápas sehrají mužstva v neděli na půdě Liberce.

Sestava Kladna: Křesťan, Zajíček, Trojan, Hietanen, van Haarlem, Hýský, libero Sparidans (Lenc, Syrůček, Dillien, Kozak).

Diváků: 750

Jan Murárik