Sám říká, že má na sklonku kariéry šanci na titul. A podle něj za to může parta kladenského týmu. Volejbalový smečař Tomáš Hýský (33) sází v šestém zápase semifinále play off právě na mušketýrské „Jeden za všechny, všichni za jednoho“. Kladno totiž dnes (18.00 h., vysílá tvcom.cz) v Liberci může slavit postup do finále.

Jaký je Liberec, obhájce titulu, v semifinálové sérii?
Nechci to zakřiknout, ale mám z našich zápasů velmi dobrý pocit. Teď jsme je výhrou ve třech setech zlomili. Obhájce titulu se zdá být, a to nechci zakřiknout, zlomený. 

Porazit je dvakrát po sobě tři nula, to vypadá na jednoduché výhry…
Jednoduchá výhra, to je široký pojem. Stejně na hřišti musíte hrát každý míč naplno, nadřete se, nesmíte polevit v koncentraci. V semifinále není ani tak jednoznačná výhra jednoduchá. Dvakrát jsme trochu polevili v koncentraci a Liberec nás vždy v pátém setu porazil. Teď se nám to nesmí stát. Oni mohou být nervózní, hrají doma, my máme v sérii mečbol. 

Bude v Liberci stačit jen trpělivě přendávat míče přes síť?
To v žádném případě nestačí. Doma je Liberec nejsilnější. My tam vyhráli euforií, volejbal jsme si užívali. 

Na kladenském týmu není vůbec znát nervozita, před takovým soupeřem…
I když je nás proti Liberci v týmu málo, máme výborné zkušené hráče. To, že nepodléháme nervozitě, značí, že si navzájem věříme, že se podporujeme. Dýcháme na hřišti jeden za druhého. Stoprocentně držíme při sobě. Na sklonku kariéry se cítím díky téhle kladenské partě nejlépe. 

Jan Murárik

hyzachytil

Hýza chytil v play off formu