E15: Developer YIT míří poprvé mimo Prahu. V Kladně chystá stovky bytů

Nejdřív tisícovka bytů v pražském Hloubětíně, potom bezmála bytová čtvrť v Kladně. Developer s finskými kořeny YIT poprvé v Česku expanduje mimo hlavní město. Jeho druhým největším projektem po Suomi Hloubětín bude Růžové pole na okraji Kladna, kde plánuje postavit v příštích 12 letech postupně zhruba osm stovek bytů.

YIT plánuje na okraji Kladna v Kročehlavech postavit v deseti etapách celkem jedenáct či dvanáct bloků o zhruba osmi stech bytech. Jde o pozemek, který je v územním plánu města Kladna určený pro bytovou výstavbu. Navazuje na chystané obchodní centrum Globus a na sportovní a rekreační areál, který samo město plánuje vybudovat za nákupním centrem.
Plány počítají s bytovými domy o šesti až osmi nadzemních podlažích. Celkem 910 parkovacích stání ovšem nebude v podzemí. Parkovací místa budou umístěna v nultém podlaží a také na povrchu jednotlivých etap projektu tak, jak nám to umožňuje vyhláška a požadavky územního plánu Kladna. Zahájení výstavby první etapy plánuje developer na rok 2024.
V kladenské okrajové části Dubí už začala letos stavět developerská firma Getberg česko-ruského podnikatele Egora Khlebnikova. Projekt Icon Park zahrnuje dohromady 230 bytů. Komplex bude sestávat z pěti bytových domů a z menšího parku, v němž vyroste samostatný objekt s obchody, kavárnou a se školkou. Getberg se v tomto projektu spojil se skupinou BHM byznysmena Tomáše Krska, která se kromě realit zaměřuje také na energetiku či na startupy z různých odvětví.

Zdroj: Denisa Holajová, E15.CZ


Počasí Kladno

Předpověď počasí