Vybrali jsme pro vás výsledky voleb v obcích a městech kolem Kladna. V mnohých zůstalo vše při starém a to i u jmen starostů. O složení úzkého vedení radnic rozhodnout zastupitelstva na svých prvních zasedáních.

Například Brandýsek ovládl Pokrok pro Brandýsek. Nejvíce hlasů v této obci dostal Miroslav Macíček (400) z Pokroku. Lidice měly jediného stranického kandidáta na ovládnutí radnice, a to Sdružení nezávislých Lidice. V něm získali nejvíce hlasů Veronika Kellerová a Tomáš Skála (oba 182). Stejný případ, tedy kandidátku jediné strany, zažila v těchto volbách Velká Dobrá. Tam se o hlasy voličů ucházeli Občané pro Velkou Dobrou. Přede všemi pak v jednotlivcích na počet hlasů v urně vyhrál Zdeněk Nosek (456). Jedinou možnost dostali také voliči v Tuchlovicích, kde se o obec postará Pro Tuchlovice a Srby. V měřítku volební popularity stanul na vrcholu Jaroslav Pošta (389).
V Unhošti ovládla volby strana TOP 09 a s ní dosavadní starostka Iveta Koulová (710). Ve Vinařicích si občané zvolili Volbu pro obec a z ní Petra Suchého (513). Sdružení nezávislých kandidátů ve Velkém Přítočně bude stejnojmenné obci vládnout do dalších voleb. Nejoblíbenějším podle počtu hlasů v urně je dosavadní starosta Jan Burger (326). 
V Libušíně se o tamní život bude starat vedení pod názvem Libušín – sdružení nezávislých a s ním dosavadní starosta Vladimír Eichler (609). V Kamenných Žehrovicích určí chod obce kandidáti sdružení pod názvem Rozumně! Z nich nejvíce hlasů obdržela Lenka Husariková (458). Jinou volbu než Nezávislé kandidáty nedala dohromady obec Hřebeč. Vysoký kredit si v ní podle hlasů udržuje starostka Petra Piskáčková (229). V Buštěhradě dali voliči důvěru Sdružení nezávislých kandidátů „Společně“ a Jakubu Pláškovi (725). Od soboty, kdy se zavřely volební místnosti, vládne Doksům Sdružení nezávislých kandidátů „Za obec Doksy“. Nejvíce nadějí podle počtu hlasů vkládají tamní občané do Jakuba Kostky (461).

-red-