Na Kladně Avatar nevede, v čele je česká komedie

Filmový žebříček nejvíce navštěvovaných filmů vede v kladenském kině Hutník dlouhodobě česká komedie. Zajímavé je pořadí na dalších místech.

V čele žebříčku je snímek Ženy v běhu (rok distribuce 2019), na druhé příčce se drží Bohemian Rhapsody (2018), třetí je komedie Po čem muži touží (2018), čtvrté místo zatím patří dvojce Avataru, pátý je Vyšehrad: Fylm (2022), šestý Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021)…
„Žebříček odpovídá období uplynulých deseti sezon, kdy jsme zavedli digitální zpracování návštěvnosti. U Avataru je předpoklad, že by se mohl dostat výš. Ve formátu 3D nebylo natočeno nic lepšího. Lidé chodí převážně na tenhle formát a v dabingu. Udělali jsme dobře, že jsme otevřeli ještě Malý sál,“ říká provozovatel kina Pavel Volf. V současné době by podle odhadu expertů do tohoto žebříčku mohla promluvit nová komedie Přání k narozeninám.
Historickému žebříčku návštěvnosti filmů v českých a československých kinech od sametové revoluce vévodí Tankový prapor. Za ním jsou seřazené snímky Bohemian Rhapsody, Ženy v běhu, Černí baroni, Avatar, Kolja, Anděl páně 2, Vratné lahve, Ženy v pokušení a desátý Tmavomodrý svět. Současný Avatar, Pelíšky, Titanic či Pupendo najdeme v druhé desítce celkového pořadí.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí