Sedm tisíc obyvatel nyní jezdí za větším nákupem do Kladna nebo Slaného. Od tohoto týdne budou mít nákupní centrum včetně rychlého občerstvení blíže svému domovu.

Sedm tisíc lidí je hrubý součet obyvatel obcí a města Buštěhradu, Stehelčevse, Brandýska, Dřetovic, Zájezdu či Libochoviček. A vyjmenované aglomerace jsou v nejbližším perimetru kolem nového nákupního střediska u kruhové křižovatky mezi Stehelčevsí, Buštěhradem a Zájezdem. Ve středu 29. listopadu se v tomto shopping centru jako první otevře prodejna s potravinami.
Obchodní a stravovací zařízení stojí na pozemku o rozloze 22 914 m2. Komunikace, parkovací stání, chodníky zabírají plochu 11 039 m2 .
Objekt nájemních obchodních jednotek se dělí na pět prodejních ploch. Otevírací doba potravinového objektu bude od 7.00 do 22.00 hodin, objekt občerstvení by měl mít otevřeno nonstop. Celkem jsou v areálu 184 parkovací stání. Fastfoodová zařízení, která by měla v nákupním středisku fungovat, nabírají zaměstnance v platovém rozmezí 23 800 - 40 000 Kč.
Zajímavost: Namístě obchodů měl zhruba v roce 2021 stát autosalon. 

Jan Murárik