Kluziště na náměstí Starosty Pavla na Tři krále nekončí! Pro velký zájem rodičů s dětmi město tuhle svou premiérovou atrakci prodlužuje do konce ledna.

Kladno dostalo koncem listopadu možnost provozovat nejmodernější městské kluziště v Česku. A lidé ho přijali s nadšením. „Chodíme sem s dcerou skoro každý den. Nemusíme se tahat s bruslemi a dvacet korun za jejich půjčení i samotné bruslení je skvělá cena,“ říká Marcela Hrubá z Rozdělova.

Mezi bruslaři se objevil také bývalý mistr světa v hokeji Drahomír Kadlec. „Jsem spokojený, šlo mi to docela dobře,“ usmívala se kladenská hokejová legenda.

Prodloužení bruslení oznámil primátor Milan Volf z podia na náměstí před novoročním ohňostrojem. Sklidil za to nadšené výkřiky přítomných dětí.

Podobná umělá kluziště byla v prosinci rozseta po celém Česku. Ovšem ne všude byly stejně výhodně podmínky pro návštěvníky jako právě v Kladně. Například v Ústí nad Labem měli kluziště na každé jeho straně zhruba o pět metrů kratší, než je to kladenské, a za vstup na plochu vybírali od dospělých 30 korun, za půjčení bruslí 50 korun, děti platily o něco méně.

Kladenská plocha bude do 31. ledna otevřena každý den od jedenácti do devatenácti hodin, výjimečně déle.

Jan Murárik