Nejdřív nad ním mnozí kroutili hlavami, až si ho oblíbila i politická opozice. Kluziště na náměstí Starosty Pavla se stalo hitem. Teď, když má končit, je to dětem a jejich maminkám obzvlášť líto.

Mámy, které mají své školáky celé odpoledne doma, možnost každodenního bruslení zdarma uvítaly. S nadšením většina návštěvníků kluziště přijala také zprávu, že led vydrží až do konce ledna.

S jídlem roste chuť a už se začaly objevovat hlasy, které žádají ledovou plochu protáhnout přes únorové prázdniny. „Byla bych pro,“ zní unisono náměstím.

Město je však proti a tohle přání už nevyslyší. „Ledová plocha byla již nyní oproti původním plánům prodloužena. Jsme rádi za velmi pozitivní ohlasy a prakticky denně naplněný led, přesto ale i tato součást kladenských Vánoc a kladenské zimy má svůj konec, který je pevně stanovený na 31. ledna. Kladenští se ale mohou těšit na letošní Vánoce a advent, který opět doprovodí i ledová plocha, navíc chystáme v této souvislosti další překvapení,“ říká šéf mediálního oddělení města Ladislav Pavlík.

Jan Murárik

Video: MGA GREIF s.r.o.