Jestliže loni v prosinci padla hranice třiceti korun u benzinu natural také v Kladně, pak o měsíc později jsou pohonné hmoty ve městě ještě levnější!

Před Vánocemi si dali říct provozovatelé sítí OMV, Shell, Mol či Agip, tedy nejsilnější hráči na českém trhu, a stáhli cenu naturalu o deset haléřů pod třicet korun. Jejich konkurence v Kladně přitom už prodávala tuto pohonnou jednotku těsně pod 27 korunami…

Od té doby se situace ještě zlepšila, přičemž nejdražší prodejci a ani nejlevnější už nedrží stejnou cenu! Když jsme nyní objížděli všech šestnáct čerpacích stanic na území Kladna, registrovali jsme nejlevnější benzin, stejně jako v prosinci, na švermovské stanici Koloc Oil (26.20 Kč). Na tom samém místě natankujete také nejlevnější naftu v Kladně (23.90 Kč).

Blíže centru města jezdí šetřivější řidiči tradičně ke hřbitovu. U Petry stojí natural 26.50 Kč a nafta 23.90 Kč. Všude jinde už je nafta mnohem dražší.

Kdo jezdí pravidelně směrem Poldovka, Dříň nebo Dubí kolem Sládečkova muzea, pak ví, že u Prima Tanku načepuje benzin za 26.50 Kč a o kus dál v areálu ESA Logistic dostane litr naturalu za 26.90 Kč. Pod 27 korunami se drží také Robin Oil (26.90 Kč).

Nad Robin Oilem už druhý týden míjíte novou čerpací stanici Tony Oil. U Tonyho tedy načepujete litr nejžádanějšího benzinu za 27.30 Kč, u výše položené stanice OMV vám ho prodají za 27.70 Kč, což je cena podobná jako u většiny dalších kladenských prodejců. Nejdražší natural měli při našem mapování Kladna v rozdělovském SHELLu (28.50 Kč).

Podle názoru mnohých čerpadlářů cena ropy v těchto dnech mírně vzrostla, tudíž se další výrazné zlevňování nedá očekávat.

Jan Murárik