Jaromír Jágr se ujal role herce v připravovaném videoklipu pop-rockové kapely Lola, ve kterém si zahrál sám sebe. Lola letos představila píseň Kladnou hlavou, která byla věnována hokejovému klubu Rytíři Kladno, kterému šéfuje právě hokejový bůh Jágr. Písnička je tak trochu i o samotné hokejové hvězdě, proto v chystaném klipu Jaromír nesměl chybět.

Natáčelo se přímo na kladenském zimním stadionu a klip, na který se můžete těšit, je o malém chlapci, který zažívá všechny strasti, které mu hokej přináší, ale nevzdává se a bojuje pro to, co miluje, do posledních sil. V podstatě se dá říci, že jde o malého Jaromíra, který se nevzdal, bojoval tvrdě a výsledkem je ta legenda, jakou zná celý svět.

„Věděl jsem hned, že nechci psát písničku typu - puk po ledě lítá, dneska to soupeř schytá, ale chtěl jsem v tom mít pocit hokejisty, fanouška i můj, jakožto hudebníka,“ říká o songu Kladnou hlavou její autor, zpěvák a kytarista Loly Aleš Petržela. Písnička má skutečný příběh, který reflektuje videoklip. Pro kluky z Loly bylo samotné setkání s Jaromírem opravdovým zážitkem. „Jarda má kolem sebe neskutečnou auru. Nevím, jestli má nějakou dohodu s bohem, ale to, co dokázal a jeho příběh mě fascinuje a je pro mě velkou motivací v životě. Navíc myslím, že Jaromír umí vracet, nám s klukama z kapely a celému Kladnu to dokázal. Je to borec,“ pokračuje zpěvák. 

Ve videoklipu se mihne i trenér Kladna a olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera a po jeho boku nynější trenérský asistent a bývalý hráč NHL František Kaberle, kteří odkryjí, jak to probíhá v šatně mezi zápasy. V klipu nechybí ani kladenský A tým, který nastoupí proti nejmenším Rytířům.

- red -

lolajagr

Kapela s Jaromírem Jágrem