Herečka Jana Plodková a kladenský učitel a tanečník Michal Padevět vyhráli s přehledem minulé kolo StarDance. Bylo páté. Zítra se šestým kolem soutěž dostává do své druhé poloviny. Michal Padevět před ním poskytl Vašemu Kladnu exkluzivní rozhovor. 

V sobotu večer vás čeká přímý přenos, ve kterém s Janou ztvárníte tanec na filmovou hudbu. Které filmy máte i díky hudbě nejraději?
Mně se líbí hudba i děj filmů Zelená míle, Legenda o vášni, Pravidla moštárny nebo Tenkrát na Západě.

Na hudbu z westernu Tenkrát na Západě se dá tančit?
Na to bych nějaký tanec sestavil (směje se). 

Víte dopředu, jaká konkrétní hudba z filmu vás v sobotu čeká?
Víme, připravujeme se na ni, ale prozradit ji nesmím. Chtěl jsem Legendu o vášni, ovšem ta to nebude. Ani z těch, které jsem jmenoval, to žádná není. 

Které tance jsou v šestém kole nejvíce zastoupeny?
Dostali jsme téma Scénický tanec a poraďte si s ním, jak chcete. Smícháme trochu baletu, divadla a moderního tance. Vystoupení máme hozené do příběhu.

Kdo k němu vytvářel choreografii?
Jana, jelikož má JAMU, tak se jí ujala a tentokrát učí ona mě (usmívá se). Kostýmy nám opět vytvořily Zuzana s Ilonou, ale nemůžu říct, jak budou vypadat. Je to opět překvapení. Snad můžu prozradit, že budeme tančit bosí. 

V pátém kole jste získali od poroty maximální možný počet bodů. Dá se sportovní terminologií říct, že vám forma stoupá, nebo jste právě v pátém kole dosáhli vrcholu?
Bezpochyby to náš vrchol nebyl a forma nám rozhodně stoupá. 

Jan Murárik