Ledová plocha na náměstí Starosty Pavla už má správnou tvrdost, brusle na půjčení jsou správně nabroušené a v půjčovně se pro vás chystají také nové dobroty. Jako bonus pro vás máme časosběrný záběr vzniku kluziště v několika vteřinách tak, jak jej zaznamenalo město Kladno.

Plocha kluziště je stejná jako loni. Jen led na ní je jiný. "Je mnohem kvalitnější. Minulou plochu nám často narušil teplý vítr a málo opravdu studených dnů. Nyní jej vyrábí silnější chladicí jednotka," uvedl pro Vaše Kladno Rudolf Fiala, který má kvalitu plochy na starost.

Brusle stejně jako loni pro širokou veřejnost brousí ve svém krámku na zimním stadionu odborník na slovo vzatý Ondřej Kruliš: "Brousím do hlubokého žlábku a vždy zhruba polovinu celkového množství párů v půjčovně. Na každý pár se dostane určitě jednou týdně."

V boudě u plochy rovněž jako minulou zimu brusle a dobroty k nim připraví Miroslav Baloun: "Máme devadesát párů bot velikostí od dětských dvacet devítek, které se dají posunem zvětšit na dvaatřicítky až po pánská čtyřicet sedmičky. K tomu návštěvníkům nabídnu oblíbenou horkou čokoládu či novinky v chutích kávy Laté."

Veřejnost na led vjede poprvé oficiálně po zítřejším rozsvěcení Vánočního stromu splněných přání.

Jan Murárik

kluzbrusle

Brusle pro vás připravil Ondra Kruliš

kluzmirek

Mirek v půjčovně už na vás čeká

kluznanamesti

Na náměstí trhovci zavážejí zboží

kluzrudolf

Rudolf Fiala se stará o led