Jana Plodková a Michal Padevět. Herečka a učitel z kladenské základní školy ohromili svou živočišností a tanečním elánem nejen porotu, ale i širokou diváckou veřejnost. Oboje je posunulo až k zítřejšímu velkému finále televizní taneční show. Ještě než se vrhnou do víru tance, udělali si chvilku čas a poskytli Vašemu Kladnu exkluzivní rozhovor.

V čem je vaše největší síla, která vás požene za vítězstvím?
Jana: Naše největší síla je ve vzájemné komunikaci a následné práci. Zřejmě to je nějaká alchymie, která se pak při tančení přenáší na diváky a snad i porotu (směje se). Ale ve skutečnosti nad tímhle nemáme vůbec čas přemýšlet. Soustředíme se do poslední chvíle na co nejlepší provedení tance a pak si ho užíváme. Kladné hodnocení a reakce, to už je pro nás bonus.
Michal: V přirozenosti, skromnosti i v pozitivní energii. 

Máte rezervy pro finále, vytáhnete triumf?
Jana: Předvedeme absolutně všechno, co jsme do sebe společně z tančení dostali. Vždycky se nějaké rezervy najdou, ale my už to doženeme výrazem. Nervózní určitě nebudu, velkou nervozitu jsem si odžila na začátku StarDance. Zítra budu jen zdravě nervózní.
Michal: Nějaké rezervy máme, ale na jednu stranu si říkám, už aby to skončilo, na druhou zase aby to pokračovalo (směje se). Ve finále budeme pořád stejní Plody a Pady. 

Na co se diváci u vašeho vystoupení mají především zaměřit tentokrát?
Jana: Ničím konkrétním bych je nesvazovala, ať si to celé užijí s námi (směje se).
Michal: Volný styl bude v našem podání do jisté míry legrace ve stylu mistrů grotesky.

Budete společně pokračovat v tancování i po sobotě?
Jana: Hned příští týden vystupujeme v Kladně. Potom se uvidí, jak nám to dovolí časové podmínky. 
Michal: Jsme pozvaní k panu Verešovi na Věneček, abychom tam předvedli několik ukázek. Počítám s tím, že někde společně vystoupíme, ale musím se podřídit Janě a jejímu času. Já bez tance být nemůžu (směje se). 

Jan Murárik

plodyzitra

Takhle je zítra uvidíte ve StarDance naposledy...