Děti v Korálku, z nichž většina je mentálně postižená, zažily radost jako už dlouho ne. Kladenští volejbalisté jim totiž přivezli před Štědrým dnem slíbené plyšové hračky, které vybrali při posledním domácím zápase od diváků. 

Na palubovku nejen na oslavu vítězství z tribuny přiletělo přes pět stovek plyšáků. Nápad trenéra Milana Fortuníka vykouzlit dětem úsměv na tváři zabral. Vedení kladenské speciální základní a mateřské školy potvrdilo, že jejich žáci se na hračky moc těší. 

A tak nezbývalo, než plyšáky napytlovat a dětem je osobně předat. „Je to krásné gesto. Mám ohromnou radost, že někoho zajímáme, že někdo chce pro nás něco udělat. Viděli jste, jak se děti odvázaly, jak se smály. A těší se už, až se půjdou na ty naše volejbalisty podívat,“ chválila akci Taťána Semančíková, ředitelka Korálku.

Kladenský kouč se spokojeně usmíval. „Ty dámy, které se o děti v Korálku starají, mají můj hluboký obdiv a hluboce před nimi smekám. Určitě je pozveme na některý z našich domácích zápasů,“ uvedl Milan Fortuník.

Jan Murárik

plysakpytle

Pytle i tým jsou připraveny

plysaktrojanovi

Trojanovi pták na rameni dlouho nevydržel...

plysakito

I to jsou fanoušci Kladna

plysakktereho

Kterého si tak vybrat...

plysaklouceni

Loučení, ale ne na dlouho...