Už to vypadalo, že známý kladenský hostinec s ubytováním zanikne. Ovšem přišel Josef Dvořák (52), který viděl, pronajal, předělal a Penzion 68 na Ostrovci vzkřísil. 

Proč jste se skomírajícího penzionu s restaurací ujal?
Je to pro mě výzva. Mám zkušenosti s provozem různých restaurací, a byť jsem Pražan, tak v Kladně mám už čtvrtstoletí dům a s Kladnem jsem citově spjatý. Penzion 68 jsem poprvé zaznamenal právě, když jsem se v Kladně začínal bydlet. Tehdy jednou z prvních velkých akcí v něm bylo podepsání smlouvy mezi mladičkým Pavlem Paterou a kladenským klubem. Penzion 68 šel postupem let s úrovní dolů a já bych rád jeho pověst opět pozvedl.

Zvenku zaujme hosty, kteří znali minulou tvář hostince, nové logo. Uvnitř pak Penzion 68 nepoznají vůbec a ty nové musí zaujmout novotou vonícím vybavením. V jakém duchu ho chcete provozovat?
Museli jsme ho předělat úplně ve všem. Od podlah po strop i topení. Vybavit kuchyň, rekonstruovat pokoje. Ještě nás čeká dodělat výčep, ale ten by měl být hotový do konce března. Zatím funguje ubytování a restaurace, i když teprve od soboty a ve zkušebním provozu, abychom vychytali nějaké ty „mouchy“. 

Na čem pověst Penzionu 68 postavíte?
Na výborné kuchyni, která v okolí schází. Od Podprůhonu přes Ostrovec žije velké množství potenciálních hostů, kteří se jistě rádi dobře nají sedm dnů v týdnu. Vedle dobré kuchyně si zakládáme na skvělém pivu, chlazeném v našich sklepích. První vetší víkendovou návštěvu hostů máme za sebou a musím s potěšením konstatovat, že nikomu z kuřáků nevadilo, že na cigárko musel ven. Tady totiž nekouříme, tudíž nás kuřácký zákon nezaskočí. Přijďte koncem měsíce, to budeme fungovat komplet.

Jan Murárik