Pětiletý Hynek Skůra, který v roce 2014 nešťastnou náhodou utrpěl vážný úraz, je odkázaný na nepřetržitou pomoc svého okolí. A to nejen duševní či fyzickou, ale také finanční. Nákladná rehabilitace totiž jeho rodiče stojí nemalé částky. I proto uvítali pomoc kladenského divadelního souboru Kladina.

Ten pro Hynka uspořádal benefiční představení své úspěšné hry Bivak a vybrané peníze rozdělil právě mezi Hynka a školu Korálek. V těchto dnech Hynkova maminka převzala od zástupců Kladiny šek na 24 025 korun. 

"Jsme moc rádi, že si na Hynka herci Kladiny vzpomněli. Jsme jim vděční a za vybrané peníze děkujeme. Využijeme je všechny na některou z rehabilitací, které Hynečkovi pomáhají," uvedla jeho maminka Miroslava Skůrová.

Hynek je fyzicky na úrovni půlročního dítěte. Jeho léčebná terapie je finančně náročná, 4 týdny vyjdou na 68 800 Kč a jedná se o běh na velmi dlouhou trať, podle paní primářky jsou před Hynkem nejméně tři roky tvrdé práce. Proto rodina intenzivně shání finanční prostředky, aby Hynek mohl absolvovat léčbu v plném rozsahu a potřebné délce.

Aktuální stav konta Hynek je možné sledovat na transparentním účtu:
http://www.kb.cz/cs/on-line-sluzby/on-line-informace/transparentni-ucty/293049202-skurova-miroslava/detail-uctu-1078890530287.shtml.

Jan Murárik