Energická hudba kapely Bombarďáci z Kyjova a ochutnávka vybraných moravských vín. To je program prvního kladenského letního vinohraní, které proběhne ve středu 28. června od 20.00 hod. na dvoře kina Sokol.

„Bude to rozloučení před prázdninami s hudbou, na kterou se dobře tančí, a skvělým vínem. Doplňujeme tak už celkem tradiční festivaly piva o akci pro příznivce dobrého vína. Zatím tedy v malém a se zaměřením na moravská vína, ale doufáme, že se podobná akce bude opakovat,“ říká Alžběta Bitnarová z pořadatelského spolku Kino žije.

Kapela Bombarďáci mísí etno muziku s řadou hudebních stylů od rocku po jazz a dixie. Díky radosti z hraní, kterou z pódia přenáší i na své diváky, je nejen oblíbená na plesech a tanečních zábavách, ale zaujala i třeba české krajany v rumunském Banátu.

V létě čeká kino Sokol zásadní rekonstrukce, během níž přibude nový baletní sál a zlepší se podmínky velkého sálu. Spolek Kino žije ve spolupráci s TJ Sokol Kladno, které kino patří, připravují jeho poprázdninový provoz. Na konci srpna tak například odstartuje letní kino ve dvoře. A září bude patřit druhému ročníku festivalu Kino Sokol zase hraje.

- red -