Kolem dvanácté hodiny dne 26. července se dostavila na obvodní oddělení v Kladně Švermov dvaatřicetiletá žena, která přinesla odevzdat desky s doklady a finanční hotovostí cizí měny.

Žena procházející ulicí 28. října  v Kladně Švermov spatřila, jak za jízdy z osobního vozidla, jedoucího do centra Kladna, spadly z jeho střechy desky. Všímavá žena desky sebrala z pozemní komunikace a poté, co zjistila, že se v nich nachází doklady, odnesla je na místní policejní oddělení.

V průběhu oznámení a sepisování potřebných písemností na policejní služebně s oznamovatelkou bylo policistou zjištěno, že obsahem desek jsou nejen písemnosti a doklady, ale také finanční hotovost ve výši 8 000 euro, v přepočtu přes 200 000 Kč. Během několika minut se na příslušné obvodní oddělení Kladno Švermov dostavil i poškozený muž, který přišel učinit oznámení o ztrátě dokladů a finanční hotovosti. Šestapadesátiletý muž si před odjezdem položil desky na střechu svého osobního vozidla a poté je zde v roztržitosti zapomněl a vydal se na cestu do Kladna.

Poškozený muž byl velmi mile překvapen, že se na policejní služebně nacházely nejen jeho desky s písemnostmi a doklady, ale i jeho úplný finanční obnos. Po provedení prvotních úkonů mu byly desky s kompletním obsahem vydány vedoucím obvodního oddělení zpět.

Muž policistům poděkoval za jejich profesionální práci a samozřejmě poděkoval za všímavost a pohotové jednání poctivé nálezkyni, která ztracené desky odnesla na policejní oddělení. Za poctivé jednání ženu odměnil finančním darem.

- red -