Rekonstrukce ulice, vytváření nových parkovacích míst a zelených ploch v ulici Václava Rabase dál pokračuje bez zdržení a komplikací.

Dlouhé, ale nutné práce na nové podobě části sídliště v centru Kladna jsou některým obyvatelům zasažené části či přilehlého okolí zřejmě trnem v oku. Na chvíli přerušená práce na chodníkách či parkovacích místech nebo zrovna zhasnuté pouliční osvětlení hned zvedá vlnu nevole a zástupci obyvatel ulice Václava Rabase píší stížnosti. Rabasova ulice přitom již několik let vyžadovala vizuální i praktickou změnu. Přitom například zmíněná porucha veřejného osvětlení nesouvisela s rekonstrukcí ulice a společnost AVE, která pro město mimo jiného spravuje i osvětlení, dala vše do pořádku. Pokud opět nebudou lampy svítit, je nutné se obrátit na zástupce firmy. 

Co se stavebních prací týče, které se někomu mohly zdát v minulých dnech bezdůvodně pozastavené, tak ty opět teto týden pokračují podle harmonogramu rekonstrukce. "Práce v ulici V. Rabase byly na týden přerušeny z technických důvodů. Prováděly se pouze zahradnické práce nutné pro založení nových záhonů a probíhala technická příprava další etapy rekonstrukce. Včera se stavba znovu naplno rozjela a bude dokončena dle harmonogramu na konci září," uvedl pro Vaše Kladno šéf městského odboru dopravy Tomáš Fujan.

Jan Murárik

rabaskanovych

Nových parkovacích míst již řidiči využívají

rabaskaprace

Práce na parkovacích místech na chvíli ustaly kvůli zakládání zeleně

rabaskatretina

Třetina ulice už má nové chodníky

rabaskavrabasove

V Rabasově ulici práce skončí v září