Přelom starého a nového roku přinesl zvýšené pracovní úsilí kladenským strážníkům. Zasahovali u několika rvaček, o silvestrovské noci pochytali sedm volně pobíhajících psů i jednoho papouška a hned 1. ledna také museli asistovat v kladenské nemocnici, kde se agresivní pacient dožadoval přidělení sanitky.

V odpoledních novoročních hodinách přijali strážníci oznámení, že mladík v černém oblečení ničí zastávku v ulici Arménská. Strážníci hocha zadrželi v době, kdy se snažil vykopnout výplň ve spodní části zastávky. Mezitím však stihl rozbít výplň ve vývěsce na jízdní řády, přičemž se poranil na pravé ruce. Strážníci u sedmnáctiletého mladíka provedli orientační dechovou zkoušku, při které nadýchal 2,25 ‰ alkoholu. Poté se pachatel snažil z místa utéct, a proto proti němu strážníci použili donucovací prostředky a přiložili pouta. Ta mu byla sejmuta poté, co se na místo dostavil jeho otec. Věc bude postoupena ke správnímu řízení.

Ve večerních hodinách vyjížděli strážníci do ulice Vodárenská, kde stál muž za zábradlím viaduktu. Po příjezdu na místo se hlídka snažila s mužem komunikovat. Ten však na žádné výzvy nereagoval, a proto strážníci muže za pomoci hmatů a chvatů přetáhli zpět na chodník. Jednalo se o dvaadvacetiletého cizince, který uvedl, že chtěl skočit dolů. Muž byl sanitkou převezen do kladenské nemocnice.

- red -

Foto: MP Kladno