Mezi třináctou a čtrnáctou hodinou dne 5. května byla v Kladně v ulici U Tržnice oslovena seniorka neznámou ženou, která měla u sebe dvě nezletilé pobíhající děti. Tato žena oslovila stařenku a začala jí nabízet parfémy, ačkoliv o toto drogistické zboží žena neměla zájem.

Prodávající byla velmi neodbytná a neustále seniorku se svým zbožím seznamovala v nepřiměřené blízkosti, ve které i pobíhaly její děti. Následně po odchodu od této trojice stařenka (84) zjistila, že jí byla zcizena peněženka, kterou měla po celou dobu v zavěšené kabelce přes rameno. Odcizením peněženky v hodnotě 500 Kč a finanční hotovosti ve výši 300 Kč byla odcizena i platební karta. Z této bezkontaktní karty byla poté provedena platba v obchodním domě v Kladně v Italské ulici ve výši 490 Kč. Dále byla provedena druhá platba, která se neuskutečnila, neboť byla přesažena finanční částka možného výběru. Během krátké doby byly provedeny další dvě platby v jiné prodejně téhož obchodu. Celkem bylo z platební karty odcizeno 1 190 Kč, než byla karta zablokována v jednom z peněžních ústavů.

Policisté nyní po podezřelé ženě pátrají a případ prošetřují jako podezření z trestných činů krádeže a neoprávněné užívání cizí věci.

Policie vyzývá občany, aby se vyvarovali kontaktu s těmito pouličními prodejci, a jakmile se s těmito osobami setkají, aby zavolali na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu. Ve většině případů nabízené zboží není kvalitní nebo pochází z trestné činnosti. Další skutečností ovšem je, že osoby nabízející jakékoliv zboží nebo služby v ulicích tímto způsobem vás připraví o vaše finance, buď zakoupením nekvalitního zboží nebo v nestřeženém okamžiku odcizením vašich osobních věcí.  

- red -