Žádost o součinnost při pátrání po pohřešovaném třináctiletém chlapci přijali včera dopoledne od operačního důstojníka policie kladenští strážníci. Hoch nedorazil do školy a dle informací policie se měl pohybovat v Rozdělově.

Hlídka strážníků, která převzala popis chlapce, využila v tomto případě místní znalosti a do půl hodiny chlapce dohledala schovaného ve křoví poblíž vodojemu v ulici Sportovců, kde ho předala policistům.
Další oznámení o pohřešované dívce přijala včera odpoledne Asistentka prevence kriminality ve Švermově. Matka oznámila, že postrádá svou pětiletou dceru, která často chodí na houpačky v ulici St. Oplta. Zde jí však nenašla. Na místo proto okamžitě vyrazily dvě hlídky strážníků, které prověřovaly okolí trvalého bydliště dívky, Havlíčkovo náměstí a všechna dětská hřiště ve Švermově. A právě na dětském hřišti v ul. Jana Opletala strážníci dívenku našli. Ta si sem v nestřeženém okamžiku odešla hrát se svou o dva roky starší kamarádkou. Děvče, které bylo v pořádku, předala hlídka matce.

- red -