V jedné z prodejen obchodního domu v Kladně v ulici P. Bezruče se pokusila nenápadná dvojice s dětským kočárkem odcizit zboží.

Muž a žena navštívili prodejnu s dětským kočárkem, na jehož rukojeti byla zavěšena igelitová taška. Tento neznámý pár následně přemístil vystavené dětské zboží z regálu do tašky. 

Jakmile žena s mužem pojali podezření, že jsou odhaleni a sledováni pracovnicí prodejny, okamžitě předmětnou igelitovou tašku i s odcizeným zbožím před opuštěním vchodu prodejny odhodili a s dětským kočárkem odešli.

Jak se následně ukázalo, ponechaná taška byla upravena uměle vytvořenou výstelkou s alobalovým stíněním. V této speciálně vybavené tašce se nacházelo třicet dva kusů různého dětského oblečení. Celková škoda byla vyčíslena na částku necelých 21 000 Kč.

Policisté případ prošetřují jako podezření z trestného činu pokus krádeže v objektech a po podezřelé dvojici mladých licí pátrají. Není vyloučeno, že tento nenápadný pár se dopouští trestné činnosti i v jiném okrese nebo po celém území České republiky.

Policie touto cestou vyzývá občany, kteří podezřelé poznají, aby poskytli informace na linku 158 nebo na nejbližší policejní služebnu.

- red -