Kladenští kriminalisté v květnu zadrželi podezřelého muže (35) z Kladna, který se dopouštěl majetkové trestné činnosti na území města Kladna.

Podezřelý pachatel se po dobu několika měsíců zaměřil na vloupání do sklepních kójí, společných prostorů a kočárkáren v panelových domech v Kladně. Při provádění této trestné činnosti formou krádeže odcizil různé věci. Převážně se specializoval na jízdní kola, ale k odcizeným věcem patřily i nářadí, potápěčské vybavení, autorádio, kulečníkový set a jiné ponechané zboží majiteli v těchto odkládacích uzamčených prostorách. 

Pachatel se před příchodem policistů uschoval ve sklepě a při jeho dopadení vypomáhali i hasiči otevřením dveří, za kterými byl ukryt. Jelikož se jednalo o muže, který se již v minulosti dopustil majetkové trestné činnosti, za kterou byl odsouzen, podala policie na Okresní státní zastupitelství podnět na vzetí do vazební věznice. Tento podnět byl akceptována a obviněný je nyní stíhán vazebně.

V rámci tohoto případu byla provedena u podezřelého muže domovní prohlídka, při které byly nalezeny odcizené věci, pravděpodobně pocházející z trestné činnosti. 

Policie touto cestou vyzývá občany, kteří by si tyto zajištěné věci poznali na fotografiích na www.policie.cz/clanek/po-kradezich-zustaly-nyni-veci-bez-majitelu.aspx, aby se dostavili na službu kriminální policie a vyšetřování v Kladně k identifikaci svého majetku.

 - red -

Foto: PČR