Kladenští policisté z dopravního inspektorátu v podvečerních hodinách krátce před devatenáctou hodinou včerejšího vyjížděli k dopravní nehodě, která se stala v Kladně v ulici Milady Horákové.

Řidič jedoucí s osobním vozidlem značky VW Passat ve směru od vlakového nádraží pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla. Na rovném úseku vozovky dostalo vozidlo smyk a vjelo do protisměru, kde se střetlo se sloupkem dopravního značení a poté narazilo do chodkyně (26), která se v danou chvíli nacházela na přechodu pro chodce. Následně se vozidlo ještě střetlo s kovovým kontejnerem, který se po nárazu rozjel a poškodil nedaleko zaparkované osobní vozidlo značky Kia. Po střetu s obrubníkem a travnatým ostrůvkem se vozidlo VW Passat převrátilo na střechu a dalším nárazem značně poškodilo elektricky mechanickou závoru do firmy.

Chodkyně utrpěla vážná zranění neslučitelná se životem, kterým na místě dopravní nehody podlehla. Řidič (46) byl vyzván policejní hlídkou  k dechové zkoušce a k testu na drogy, čemuž se dobrovolně podrobil a obě provedené zkoušky byly s negativním výsledkem.

Vzniklá škoda na vozidlech a okolního majetku byla vyčíslena předběžně na částku necelých 130 000 Kč. Příčina dopravní nehody je nadále v šetření. 

 - red -

Foto: PČR