Několik minut před jedenáctou hodinou 21. října vešel muž (20) do zděné čekárny na zastávce městské hromadné dopravy ve směru do centra v Rozdělově ve Vítězné ulici, kde se nacházela již žena (70). Po chvilce k ní přistoupil a učinil jí neslušný návrh, přičemž si začal rozepínat kalhoty.

Na základě tohoto jednání žena okamžitě opustila čekárnu, postavila se na na okraj chodníku, nadále vyčkávala příjezdu autobusu a na nevhodné chování muže nereagovala. Muž najednou vyběhl z čekárny směrem k ní, úmyslně ji srazil k zemi a snažil se ženě vytrhnout sportovní tašku, jejíž obsahem byl mobilní telefon, doklady, a peněženka s finanční hotovostí 1 300 Kč. Po celou dobu měla žena tašku u sebe přes rameno. Pachatel se s poškozenou o její zavazadlo za užití fyzického násilí neustále přetahoval a byl velmi útočný. Agresivním chováním a několika útoky směřovanými převážně do hlavy způsobil ženě poranění s poruchou vědomí, hematomy na horní a dolní končetině a v oblasti hlavy. Muži se nepodařilo zmocnit tašky a na základě výhrůžky, že bude přivolána policie, z místa činu utekl. 

Přivoláním pomoci a upozorněním na utíkajícího pachatele zadrželi podezřelého nedaleko místa občané, kteří zavolali na městskou policii, která po příjezdu na místo si podezřelého převzala. Přivolána byla i policejní hlídka obvodního oddělení Kladno, která prvotním šetřením zjistila, že se jedná o muže z Rakovnicka. Jelikož si agresor na útěku způsobil poranění, byla mu přivolána rychlá záchranná služba, která ho převezla do kladenské nemocnice k ošetření.

Poškozená sedmdesátiletá žena byla se svým zraněním převezena posádkou rychlé záchranné služby k hospitalizaci do Oblastní  nemocnice v Kladně.

 - red -