Kladenští policisté pátrali po anonymním oznamovateli, který v sobotu 17. prosince po devatenácté hodině oznámil na tísňovou linku 112, že v centru Kladna je bomba. Několik minut po prvním anonymním telefonickém oznámení o uložení bomby se opět ozval dívčí hlas na linku 112 se stejným obsahem oznámení.

Policejní hlídky okamžitě vyjely do centra a přilehlých ulic provádět šetření a pátrat po podezřelé oznamovatelce. Následným šetřením policisté vypátrali v autobuse městské hromadné dopravy podezřelou mladistvou osobu s mobilním telefonem, z kterého byla učiněna oznámení na linku 112 o uložení bomby v centru Kladna. Dívka byla zajištěna a převezena na policejní služebnu k podání vysvětlení.

Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že obě telefonní oznámení byla prováděna dvěma děvčaty ve věku jedenáct a dvanáct let, k čemuž využily mobilní telefon mladistvé dívky.

Kriminalisté nyní případ prošetřují jako podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy. 

Policie varuje občany všech věkových kategorií, že se anonymními telefonáty dopouštějí protiprávního jednání, které je kvalifikováno jako trestný čin šíření poplašné zprávy. 

Policie dále upozorňuje občany, že v rámci pátracích akcích po anonymním oznamovateli je ke kontrolní činnosti nasazen zvýšený počet policejních hlídek. Vzhledem k profesionalitě a vynaloženému úsilí policistů bývá dopadení pachatelů těchto telefonátů ve většině případů úspěšné.   

- red -