Na Vánoce nebude zřejmě rád vzpomínat padesátiletý muž z Kačice. Do jeho rodinného domu v ulici Družstevní vnikl během vánočních svátků zatím nezjištěný pachatel. Pro lup zřejmě přijel s dodávkou.

Sebral peníze, elektrické nářadí, jízdní kola, střešní box na auto, počítač s příslušenstvím a malé elektrické kuchyňské spotřebiče. Celkově byla škoda vyčíslena na téměř 76 tisíc korun. Policisté případ vyšetřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

„Aby se podařilo výše uvedený skutek objasnit v co nejkratší době, uvítali by policisté spolupráci případných svědků. Pokud některý z občanů zpozoroval pohyb podezřelé osoby, či zaregistroval podezřelé vozidlo ve výše zmiňované obci a ulici v době od 24. prosince 2016 od 15:00 hodin do 26. prosince 2016 do 18:00 hodin, nechť své poznatky sdělí policistům osobně na Obvodním oddělení ve Stochově, nebo je kontaktuje na telefonním čísle 974 873 573. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158," uvádí tiskové oddělení kladenské policie.
red