Kladenští kriminalisté zadrželi podezřelou ženu, která okrádala seniory v Kladně a Praze. 

V úterý 17. ledna profesionální policejní činností a šetřením vypátrali kladenští kriminalisté podezřelou osobu, která byla ubytována v jednom z kladenských ubytovacích zařízení. Žena (58) z Prahy byla zadržena a převezena na policejní služebnu k provedení prvotních procesních úkonů.

Policisté územního odboru Kladno již od minulého týdne prošetřovali dva případy podvodného vylákání finančních obnosů na seniorech v Kladně. Na základě třetího oznámeného skutku se jim podařilo dopadnout podezřelou pachatelku ve velmi krátké době. Poškození tři senioři z Kladna byli ve věku sedmdesát devět až osmdesát šest let a byla jim odcizena finanční hotovost ve výši 3 800 Kč.  

Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že zadržená pachatelka se v předešlých měsících dopustila trestných činů i na území města Prahy minimálně ve dvou případech a byla již v posledních třech letech odsouzena Okresním soudem Brno za páchání majetkové trestné činnosti, kdy oběťmi byli vždy senioři.

Kladenští kriminalisté nyní případ nadále prošetřují a podezřelou ženu za protiprávní jednání obvinili z trestných činů krádeže a podvodu. Způsobená škoda do dnešního dne byla vyčíslena na částku 6 800 Kč, ale nelze vyloučit, že bude škoda vyšší, neboť je předpoklad, že poškozených seniorů bylo více. Za trestnou činnost obviněné nyní hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 3 roky.

Policie podala na Okresní státní zastupitelství Kladno podnět k návrhu na vzetí do vazby. Dnes Okresní soud Kladno tento návrh na vzetí do vazby akceptoval a obviněná byla policejní hlídkou eskortována do vazební věznice v Praze.

Policie vyzývá touto cestou občany, převážně seniory, kteří byli v posledním měsíci osloveni neznámou ženou a zapůjčili jí finanční obnos, který jim nebyl do současné doby navrácen, aby poskytli informace na linku 158, na služební mobilní telefon 702 207 743 nebo na nejbližší policejní služebnu.

- red -