Operační policejní důstojník přijal na lince 158 oznámení od osmatřicetiletého muže z Nymburska, který zastavil u havárie osobního automobilu na dálnici D6 ve směru na Prahu.

Řidič (61) osobního automobilu Suzuki převrátil v odbočovacím pruhu na sjezdu na čerpací stanici vozidlo na bok. Osádka vozidla se snažila automobil dostat opět na kola, což se jim po chvíli podařilo a dva muži usedli do automobilu a snažili se jet po účelové komunikaci směrem na obec Družec. Jelikož, dle sdělení oznamovatele, byl z obou osob silně cítit alkohol, vyrazili ihned na místo policisté, kteří automobil na výše uvedené účelové komunikaci zastavili a ztotožnili šoféra vozidla. Jelikož se u řidiče na místě nepovedlo provést dechovou zkoušku, byl vyzván k odběru biologického materiálu v kladenské nemocnici, kterému se dobrovolně podrobil. Nyní unhošťští policisté obdrželi výsledky z testů z nemocničního zařízení, které byly pozitivní na požití alkoholických nápojů. Muži bylo naměřeno přes dvě promile alkoholu v krvi.

Případ je zpracováván ve zkráceném přípravném řízení pro podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což muži rozí trest odnětí svobody až na jeden rok. 

- red -