Na linku 158 v sobotu 29. července ve dvaadvacet hodin bylo přijato oznámení, že se za zábradlím Sítenského mostu v Kladně pohybuje neznámá osoba a pravděpodobně se chystá skočit dolů. 

Na základě oznámení ihned vyjeli policisté k Sítenskému mostu. Současně se zde setkali policisté prvosledové hlídky oddělení hlídkové služby a obvodního oddělení Kladno Kročehlavy.  Obě policejní hlídky zastavily služební vozidla v dostatečné vzdálenosti, aby se žena nezalekla. Po příjezdu policisté spatřili za zábradlím ve směru jízdy od náměstí Sítná do centra na venkovní betonové římse pohybující se roztržitou ženu. Policisté se postupně takticky rozestavěli kolem a snažili se s neznámou pomalu navázat slovní kontakt. Během krátké doby se jim to povedlo a přiměli ji ke komunikaci.
V rámci postupného získávání důvěry se žena rozpovídala a policistům sdělila, že má osobní a rodinné problémy a jako jediné možné řešení této situace spatřuje skok do údolí, což několikrát zopakovala. Policisté s ženou neustále rozmlouvali a podařilo se jim jí přesvědčit, že jsou i jiné možnosti a vše se dá řešit rozhodně v klidu. Žena po dobu rozmlouvání několikrát na římse zavrávorala. Následně se policistům podařilo ženu za stálé komunikace přimět k tomu, aby pomalu za jejich pomoci opustila toto nebezpečné místo a přelezla zpět na chodník. Poté, co pod policejním dohledem a za jejich asistence se dostala na druhou stranu zábradlí Sítenského mostu, byla policisty odvedena do bezpečí.

Policisté do příjezdu posádky RZS neustále s ženou rozmlouvali, poskytli jí prvotní zázemí a žena se zklidnila. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o dvaatřicetiletou ženu z Kladna, která byla převezena na expektační pokoj do Oblastní nemocnice Kladno. Vzhledem k tomu, že při provedené dechové zkoušce byl výsledek pozitivní a naměřená hodnota byla 3,48 promile alkoholu v dechu, byla policejní hlídka požádána o součinnost při převozu. Žena si k převozu vyžádala zasahující policistku, která si u ní získala velkou důvěru a i v sanitním vozidle se poškozená rozpovídala a o svých problémech a starostech, které ji vedly k tomuto kroku .    

Po převozu do nemocnice žena všem policistům přítomným při zákroku poděkovala za jejich profesionální, trpělivé jednání, a že ji přiměli si svůj čin rozmyslet a zachránili ji tak život. 

- red -