Ve čtvrtek 14. září v odpoledních hodinách policisté služby kriminální policie v součinnosti s kolegy z Obvodního oddělení Kladno – město zadrželi v kladenské Vodárenské ulici při vystupování z autobusu Kladno – Praha šestačtyřicetiletou ženu z Kladna.

Operativním šetřením se policistům podařilo zjistit, že zadržená nelegálně dováží z Polska léky s obsahem pseudoefedrinu, které se používají na výrobu pervitinu. Při následné osobní prohlídce bylo u ženy v příručním zavazadle, které měla u sebe, nalezeno celkem 7 krabiček léku Acatar po 12 tabletách v jednom balení (celkem 84 ks tablet) a tři balení léku Sudafed po 12 tabletách v jednom balení (celkem 36 ks). 

Na základě tohoto záchytu bylo zažádáno u Okresního soudu v Kladně o povolení k domovním prohlídkám, čemuž soud vyhověl. Byly provedeny dvě prohlídky v bytech, které užívala zadržená. V jednom z příbytků byla zajištěna marihuana, ve druhém bytě nalezli policisté kompletní laboratoř na výrobu pervitinu i s potřebnými surovinami. Dále zde byly nalezeny vzrostlé rostliny marihuany, které pěstovala žena na balkoně bytového domu.

S podezřelou ženou bylo v pátek 15. září zahájeno trestní stíhání pro podezření ze spáchání pokračujícího, zvlášť závažného zločinu, nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a podezřelé hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

Kuriozitou tohoto případu je i skutečnost, že obviněná žena byla v minulosti zadržena ve Spolkové republice Německo při silniční kontrole, jak převáží 2100 tablet výše zmiňovaných léků.

Jelikož se jedná o recidivistku, byl také podán návrh na vzetí obviněné do vazby, který Okresní státní zastupitelství Kladno a následně Okresní soud  Kladno akceptoval a žena putovala  v sobotu 16. září do vazební věznice Praha Ruzyně.

- red -

Foto: PČR