
V největším chovném zařízení na Kladensku snesou slepice až patnáct milionů vajec za měsíc. Společnost se chlubí jejich čerstvostí na pultech obchodů. Nás zajímá, zdali naši respondenti mají nějaký návod, kterak poznat čerstvé vejce od starého.
Michaela Šťastná, trenérka
ANO
I když jsem to vlastně nikdy nezkoušela. Stačí zatřást vejcem, když je čerstvé, je cítit, že uvnitř se žloutek nestandardně přesouvá. Když je vejce zkažené, je jakoby plné vody..
Tomáš V. Hron, herec
NE
Poznám to až po rozklepnutí. Hlavně podle barvy žloutku. Na skořápce si hlídám jen číslo a zemi původu.
Milan Fortuník, trenér
NE
Nepoznám to. Pouze zvládnu zkontrolovat, zda není některé vajíčko v krabičce rozbité.
Ludomír Landa, ředitel
ANO
Ve vodě čerstvé vejce zůstane na dně, staré se vznáší u hladiny. Ale obvykle tyto zkoušky nedělám.
-red-