Nikol Červená (23) studuje vysokou školu, na Kladně ji můžete potkat v uniformě městské policie jako usměvavou strážnici a v rodném Rakovníku na ni narazíte v ringu, kde připravuje na zápasy sebe i malé děti. Její vysportované tělo pokrývají zajímavé motivy.

Proč se necháváte tetovat?
Vždycky se mi tetování líbilo, oba mí rodiče jsou tetovaní, a dnes je to navíc bráno jako módní doplněk. Ale nedala bych si na sebe vytetovat něco, co by pro mě nemělo nějaký smysl. Zvěčňuji na sobě buď zásadní životní události, které se mi staly, nebo si něco umanu a jdu do tetovacího studia (usmívá se). První motiv jsem si nechala vytetovat v osmnácti. Zvolila jsem data narození tatínka, maminky a brášky.

Kterými motivy jste pokračovala?
Málokdo zůstane u prvního tetování. I já jsem mu propadla. Druhé tetování je motivační citát, který je psaný mým vlastním stylem. Nezůstalo jen u jednoho. Motivační citáty můj život provázejí. Jsou z různé doby a v angličtině, protože mi jejich formulace v tomto jazyce připadá výstižnější než třeba v češtině. Prvním citát na mém těle zní: Nebyla jsem postavena ke zboření. V současnosti jich mám na sobě dvanáct.

Ke kterému motivu máte nejhlubší vztah?
K srdíčku, které se vztahuje k úmrtí mé babičky a již zmíněná data narození členů rodiny. Rodina je pro mě to nejdůležitější.

Kde na svém těle se tetovat nenecháte?
Nechci, aby mi tetování vylézalo z rukávu.

Který motiv je na řadě?
Jelikož boxuji, tak pěst obalená bandáží. Místo pro něj je na levém stehně.

Jan Murárik

cervenacitaty
Citáty jsou jen v angličtině

cervenakrk
Krk zdobí data narození nejbižších

cervenasrdce
Srdce patří též k rodinné události...