Nemusejí čekat, až budou naplno hozeni do světa dospělých. I když chodí na základku či v Kladně studují, projevili se už nyní jako výrazné osobnosti. My vám je v seriále postupně představíme. Zástupci SOU a SOŠ u Hvězdy vybrali Arnošta Slunečka (26), talentovaného krejčího.

Co na střední škole v šestadvaceti pohledáváte?
Začal jsem studovat na průmyslovce, ale byla moc těžká, tak jsem po třech letech přešel sem. Maturoval jsem tu v oboru nábytkář a zalíbila se mi krejčovina, tak plynule pokračuju (směje se). A protože z humanitních předmětů už maturitu mám, chodím jen na odborné předměty. Maturovat letos budu ze dvou předmětů a z praxe.

Věnujete se i nábytku?
Nevěnuju. Šití je pro mě zajímavější.

Co jste si zvolil jako maturitní práci?
Šiju si k maturitě oblek.

Jak jste ke krejčovině dospěl?
Kolem té první maturity jsem se začal o krejčovinu zajímat. Zkusil jsem, jestli mě bude ve škole bavit. Kdyby ne, nechal bych toho. Ale krejčovina mě chytla. 

Kde jste byl na praxi?
V Praze v prestižním salonu u pana Hartla. Zaujalo mě, mimo jiné, že nedávno si tam nechal šít oblek Arnold Schwarzenegger. 

Jak si představujete svoji budoucnost?
O tom jsem ještě nepřemýšlel. Rozhlédnu se, kde bych se jako krejčí uplatnil. Je možné, že mě potkáte v některém z pánských salonů. Teď se ale hlavně soustředím na maturitu. 

Jan Murárik