Červnový hokejbalový turnaj Masters se kvapem blíží a Kladno bude mít v jednom ze dvou českých mužstev široké zastoupení. Především díky sponzorské pomoci Miroslava Zadáka má první výběr výborné zázemí a skvělé podmínky. 

Jak bylo obtížné najít sponzorské prostředky pro výpravu do Kanady?
K mým dosavadním firmám jsem založil nedávno ještě jednu, marketingovou. Její náplní je shánět sponzory i pro jiné sporty, než je hokejbal. Díky tomu máme několik majoritních sponzorů, kteří nám do holdingu vložili peníze. Díky podnikání, které se nám ve všech oblastech daří, mám spoustu kamarádů, které jsem požádal o kooperaci v rámci projektu výpravy českého týmu na turnaj Masters.

Na kolik tedy celý projekt vyšel?
Mám kamarády, kteří disponují miliardami korun, a tak to pro ně nebyl takový problém na celý projekt nám přispět. Nicméně moje firma vydala největší částku. Sečteno podtrženo, projekt vyšel na milion a půl korun. Čekal jsem, že to bude méně, ale Masters není jen tento turnaj.

Co tým do budoucna čeká?
V listopadu chceme letět do Hong Kongu na první mistrovství Asie, tak uvidíme, jestli se to povede a svaz nás pustí.

Co se týče červnového turnaje, jak se na něj těšíte?
Těšíme se všichni, ale přišlo malé vystřízlivění, protože půlku týmu něco bolí. Sám jsem přehnal přípravu s kamarády, ale pod prášky to určitě nějak zvládneme. Máme svá očekávání a tak je tým pod malým napětím, což je určitě v pořádku.

Museli jste řešit nějaké omluvenky od hráčů?
S prací si to každý hráč zařídil, až na jednoho. Ústeckého obránce Růžičku v práci neuvolnili a ten jediný bude chybět, jinak je tým kompletní.

Jak vidíte vaše šance?
Kostra týmu je z Kladna a jsou tu velmi specifičtí hráči, kteří, když se správně nažhaví, tak by mohli soupeře potrápit a dojít daleko. Rozlosování nám přeje, jelikož postupují ze základní skupiny tři týmy, a to bychom mohli zvládnout. Ale může se stát cokoliv. Každopádně se chceme vrátit s medailí.

Text a foto: Lukáš Jůdl