Červnový hokejbalový turnaj Masters se kvapem blíží a Kladno bude mít v jednom ze dvou českých mužstev široké zastoupení. V brankovišti bude hájit barvy prvního výběru i kladenský Libor Smetana.

Jak se na turnaj těšíte?
Všichni se na to těšíme úplně maximálně. Je to událost, na kterou mnoho z nás čeká celý život. Přidává tomu i fakt, že se hraje v atraktivní destinaci – Kanadě.

Vedle hokejbalu normálně pracujete. Jak turnaj s pracovními povinnostmi skloubíte?
V rámci práce mám já osobně poměrně volný režim. Turnaj upřednostňuji před vším. I kdybych si měl případně vzít třeba neplacené volno, tak prostě pojedu.

Jaké má tým ambice?
Konkurence bude určitě velká, protože všechny zámořské týmy patří ke světové špičce. Stejně tak oba slovenské týmy i Indie, kde tvoří základ týmu stříbrný celek z mistrovství světa v Plzni 2009. Kromě Rakouska budou všechny týmy asi velmi vyrovnané. Možná někomu přijdu neskromný, ale my chceme určitě získat medaili.

Na co se do Kanady kromě hokejbalu ještě těšíte?
Turnaj probíhá v jedné z nejhezčích částí Kanady, v provincii Alberta. Máme tam dva až tři dny na rozkoukání a určitě se někam podíváme. Osobně však upřednostňuji hokejbal. 

Je ve vaší výpravě něco zajímavého, co můžete prozradit?
Jsme rádi, že jsme si celý tým mohli vybrat sami, a to hlavně díky Mírovi Zadákovi a především díky výborným podmínkám, které máme. 

Lukáš Jůdl