Má extraligový titul i prvenství v poháru mistrů. Ovšem nejlepší hokejbalová léta podle svých slov prožil v rozdělovském Dynamu. Martin Seidl (40) poslední květnovou sobotu odlétá s veterány na mistrovství světa do Kanady jako očekávaná opora zadních řad. 

Jaké to je hrát, byť za veterány, na reprezentační úrovni?
No, je rozdíl, jestli vám je pětatřicet nebo čtyřicet. Je to znát. Vidím na nás, že nám trošku dělá potíže rychlejší běh (směje se). 

Kteří soupeři vám budou dělat po fyzické stránce největší problémy?
Jednoznačně Kanada, a to jakýmkoli svým výběrem. Když jsem si přečetl jejich sestavu, tak mě okamžitě napadlo, že nás čeká pěkný fičák. Uvidíme, s čím přijdou Američané. Ale třeba Slováky bychom měli bez problémů přehrát. O tom jsem přesvědčený. 

Budete mít trému, bude náš výběr nervózní?
Trému mít nebudeme, ale nervózní jsme teď. Jak ale znám kluky, nervozita z některých spadne, jakmile budeme na místě. Máme výborně sestavený tým. Musíme však táhnout za jeden provaz. Pokud ne, nic tam neuděláme.

Jsou v něm všichni, které jste na soupisce očekával?
Hodně mě mrzí, že nemůže letět David Prchal. 

V čem je síla téhle veteránské generace?
Jak už řekl Daniel Jůn, v útoku a v chytré hře. Když jsme byli v nejlepších hokejbalových letech, byl tenhle sport populárnější, než je teď. A na rozdíl od nás jsou současní mladí hráči spíše atleti, hodně a rychleji běhají. My jsme hráli čtyři na čtyři a myslím, že za nás byl hokejbal hezčí. Dřív byl opravdu běhavý jeden z nás, dneska jsou všichni. Naše generace je vyhranější s hokejkou.

Co je pro vás nominace do národního týmu?
Nějaké zvláštní pocity v sobě nemám. Hnacím motorem pro mě byla nominace některých kluků. Když jsem viděl, jak hubnou, jak na sobě dřou, šel jsem do toho taky a od konce loňského roku na sobě makám.

Jakou jste měl sezonu?
Po rozpadu Dynama jsem sehrál několik zápasů za Psy a naskočil jsem za Třebíz, která jede na vítězné vlně. Se sezonou jsem v rámci možností spokojený (usmívá se).

Jan Murárik 

seidlrodina

Až přiletí z Kanady, narodí se jeho Jájě druhý kluk...