V devadesátých letech dovedl „Hvězdu“ k hokejbalovému titulu. Prvnímu v kladenské historii. Teď je Karel Fík (47) jedním z koučů veteránského týmu Masters na mistrovství světa v Kanadě (1. – 5. června). 

Jak se skládal tým pro Kanadu?
Zhruba od prvního mezinárodního turnaje veteránů v Kladně, tři roky zpátky. Tyhle turnaje má na svědomí hlavně Libor Smetana. Od druhého ročníku se účastní i výběr Slovenska, který hrál na mistrovství světa. A náš výběr ho porazil. Náš hlavní sponzor a šéf Míra Zadák usoudil, že když jsme je přehráli, že se na šampionát můžeme přihlásit taky. Takže díky jemu je tam taky tenhle výběr Masters, který je složený hlavně z kladenských hráčů, doplněný z kluků z Plzně, Zlína a Českých Budějovic. No a my s Mírou Machem jsme si neřekli, kdo bude hlavní trenér, takže se o to nějak na střídačce podělíme (směje se).

Kdy jste hrál naposledy hokejbal?
Před deseti roky za Dynamo Rozdělov. Potom jsem ještě zkusil nastoupit v tom veteránském turnaji. Oblékl jsem se do výstroje, navlékl si dres, a když jsem přišel na střídačku, usoudil jsem, že by to měli hrát mladší, než jsem já. Otočil jsem se, odešel zpátky do šatny, a to byl konec mé hráčské kariéry.

V čem bude váš výběr nejsilnější?
To se uvidí, to je těžké říkat dopředu. Sehráli jsme jeden přátelský zápas a nebyli jsme kompletní. Věřím, že si to na turnaji rychle sedne. Osobně budu za minimální úspěch považovat postup ze skupiny. Když už tady jsme, tak ať aspoň postoupíme (směje se).

Jan Murárik