Druhou ligu a postup do nejvyšší soutěže řadí David Hlava (36) k nejlepšímu období své fotbalové kariéry. Prožil ho v dresu kladenského SK před více než deseti roky.

Co všechno se vám z toho období vybavuje?
Pocit, že je to vrchol mé fotbalové kariéry. Předtím jsem se nedostal do kádru Liberce a najednou jsem byl v první lize s Kladnem. 

Který z týmů SK v druhé lize byl podle vás nejsilnější?
Všechny tři sezony jsme v druhé lize byli v tabulce nahoře, ale nejsilnější byl přeci jen ten postupový. Tenkrát hrál výborně Radim Holub. To byl Pan fotbalista. Byla radost s ním hrát. Mě to přitom docela dlouho táhlo zpátky na sever Čech, odkud pocházím. Jenomže jak čas plynul, zůstal jsem v Kladně žít natrvalo.

Jak jste prožíval první prvoligové léto v Kladně?
Prožil jsem nádherný remízový zápas se Spartou, kdy bylo na Letné plno. Hrál jsem i první domácí zápas s Jabloncem a pak jsem se zranil. Něco jsem ještě po zranění odehrál, ale spíše jsem putoval po různých hostování. Do první ligy jsem se kvůli zraněním už nevrátil. 

Dvakrát jste zakotvil i v Hostouni, která je čerstvě divizní. Nechcete to v ní zkusit potřetí?
Poslední rok jsem fotbal vůbec nehrál a divize by pro mě byla moc vysoká soutěž. Návrat na trávník tuhle sezonu plánuju v dresu Doks. Mám dobrou práci a nechtěl bych se v ní kvůli fotbalu omezovat. 

Sledujete, jak si vede kladenský SK?
Nesleduju a ani nemůžu říct, že mě to nějak zvlášť zajímá. Ovšem na derby s Hostouní se zřejmě podívám.

Jan Murárik