Patří ke známým kladenským dvojicím, které můžete potkat na různých, nejen kladenských, sportovištích. Pojí je přátelství, rodinné pouto či partnerský svazek. Ona byla talentovanou plavkyní, on měl zase talentu na rozdávání v hokeji. Sportující dvojicí je Magdalena Butorová (43) a Vojtěch Butor (23). Máma a syn, v současné době plavčíci Sportovních areálů města Kladna.

Čeho si jako sportovci na tom druhém vážíte?
Magdalena: Sice u žádného sportu moc dlouho nevydržel, ale na co ve sportu sáhl, to mu šlo na velmi dobré úrovni. Talent měl na všechno. Když vlezl na led, tak to opravdu stálo za to, podobně jako když vzal do ruky tenisovou raketu nebo kopl do balonu. Talent se u něj projevoval taky v plavání. 
Vojtěch: V mládí byla v reprezentacích a plavala rekordy. Moc si jí v tomto směru vážím. Pak si totiž udělala mě a bylo po talentu (směje se). Sportovní geny jsem měl po kom zdědit. Avšak na rozdíl od mámy jsem do sportu nedal tolik, kolik bylo potřeba. 
Magdalena: Mám na sebe podobný názor, chtělo to víc.

Dělali jste nějaký sport společně?
Magdalena: Hrajeme spolu tenis, volejbal, plaveme. Ale nikdy jsme se spolu nezúčastnili soutěže. Kdybychom měli soutěžit proti soupeřům, pak bychom si věřili v plavání a v tenise.
Vojtěch: Dvojice máma a syn asi v kladenském sportu lepší není. Přesto s mámou nejraději pracuju. Mám si s ní pořád co říct, což při sportování moc nejde. 

Na jaké plavecké trati jeden druhého porazíte?
Magdalena: Vojta by se mnou prohrál na delších tratích. Na těch kratších by využíval své rychlosti i svého mládí (směje se). Ale jenom v kraulu, protože ostatní disciplíny mu nejdou.
Vojtěch: Nezvládám plaveckou techniku. Třeba delfína neplavu vůbec.

Jak se vám spolu pracuje na postu plavčíka?
Magdalena: Mně dobře. Je bezproblémový, dělá, co má. Hlídá a opravuje návštěvníky, když dělají něco špatně.
Vojtěch: S mámou je klidná služba. Máma mi klade na srdce, že se mi nesmí nikdo utopit (směje se).

Co si od toho druhého slibujete do budoucna?
Magdalena: Aby postavil dům a měl hodnou manželku.
Vojtěch: Že bude šťastná. 

Jan Murárik